Akademiska Kören i Göteborg

Nu har vi släppt biljetter till de efterlängtade julkonserterna!

Äntligen är vi igång igen efter uppehållet under pandemin.

Vi genomför två konserter den 11 december. Den första är kl 15.00 och den andra kl 17.30. Respektive konsert uppskattas ta ca en timme (utan paus).

Ordinarie biljettpris är 150 kr. Priset för studerande är 100 kr och barn under 10 år kommer in gratis (men behöver en biljett).

Läs mer här och boka dina biljetter redan idag via billetto!

För din och andras säkerhet följer vi givetvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer och ber Dig att vid konserttillfället ta med ett giltigt Vaccinationsbevis samt legitimation att uppvisa vid entrén (gäller för alla över 18 år).

Se körens rutin för hantering av vaccinationsbevis vid julkonserterna.

Manskörssång sedan 1919

Akademiska Kören i Göteborg är universitetets manskör sedan 1919.

Kören sjunger ny, modern musik och gamla klassiker från manskörsrepertoaren. Vi har konserter här hemma och utomlands, Falköping, Korsika, Tartu, Tours för att nämna några resmål.

Målet är att hålla oss alla glada och sångliga. Många av oss är eller har varit studenter vid Göteborgs universitet.

Kören dirigeras sedan hösten 2019 av Anders Ewaldz.

Anders möter...

I en serie korta intervjuer får du lära känna några av de som sjunger i kören eller på andra sätt är involverade.

Hain

Peter

Jerker

Magdalena

Anders

Här hittar du några inspelningar från jubileumskonserten 2019!

Håkan Hellström! Kan det bli mer Göteborg än så här? Vi avslutade jubileums-konserten med denna moderna klassiker, i arrangemang av vår dirigent Matts Johansson - Valborg!
I’m nobody! Daniel Berg har arrangerat denna sång till Emily Dickinsons dikt. Vi testade lite nya grepp på 100 års jubileums-konserten förra året, vi kan ju inte bara riva av gamla klassiker. Vad tycker du?
Kung Liljekonvalje är en av pärlorna i den svenska manskörsrepertoaren. Vi har framfört den vid många tillfällen och på märkliga platser. Ett tillfälle vi kommer att minnas länge, är i rulltrappan i Prags tunnelbana. Den här inspelningen är dock från förra årets jubileumskonsert.
Flera kala hjässor hittar man i Akademiska Kören. Paula af Malmborg Ward har komponerat denna hyllning med Lina Ekdahls text. Vi framförde det för oss lite annorlunda men passande stycket på förra årets jubileumskonsert.

AKs jubileumsbok

"För 100 år sedan startade den första studentsången vid Göteborgs Högskola sin verksamhet – Akademiska Kören i Göteborg. Vid denna tid hade kören sina förebilder i Lunds Studentsångförening och Allmänna Sången i Uppsala. Lärare och andra akademiker har alltid sjungit med studenterna.

Akademiska Kören har sedan 1919 oavbrutet medverkat i och förgyllt högskolans och senare universitetets traditionella högtider som promotioner, installationer och invigningar."

Så skriver rektor Eva Wiberg i förordet till AKs jubileumsbok. Kontakta oss via epost så berättar vi hur du får tillgång till ditt eget exemplar.